Friday, 5 October 2012

SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

*click banner untuk join

hari ni aku nak menyibukkan diri untuk join segmen lyssa faizureen.
mesti join..
maklumlah... warga fofular
kak lyssa ni suruh aku jawab satu soalan ni

soalan:  kenapa korang berblog ? Macam mana korang boleh terjebak dalam dunia blogging ? Apa tujuan utama/asal korang berblog ? Dan apa yang menariknya tentang blog korang tu ?
Selitkan sekali , siapa yang menjadi sumber inspirasi korang dalam dunia blogging . Lebih kurang macam idola la .. 

jawapan: aku berblog pada asalnya cuma suka-suka sebab time tu. nak jadi orang pertama ada blog dalam kelas aku. aku mula terjebak dalam bidang blogging bila aku beli satu buku pasal cara-cara membina blog dengan mudah. mudah? langsung aku tak faham. jadi aku cara blog tutorial kat google dan blogskin dan hasilnya sangat mujarab. tujuan asal. dulu aku tak ada tujuan asal. then bila aku suka ngan budak mesir tetiba aku jadikan budak mesir tu watak utama blog aku. tapi sejak member kelas aku mula menjejaki blog aku ni aku terpaksa padam post aku pasal budak mesir sebab malu lah weyh!! lagi malu kalau budak mesir tu tahu. jadi sekarang blog aku ni tengah tak ada motif. apa yang menarik tentang blog aku? ummm... macam tak ada je. sumber inspirasi aku dalam dunia blogging aka idola ialah kak pija. banyak tutorial dia yang aku dah cuba. mungkin sebab tutorial dia mudah difahami..

sekian..

50 comments:

Sharifah Nurshahira said...

Dari segemen yg sama ! Singgah sini :D

Nurul Ain said...

singgah sini jugak ye :) http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

Eyraaa Rawrr ♥ said...

datang dari segmen sama.
http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Marlia binti Husin said...

Singgah sini baca entry dari segmen yang sama..=D

http://guliboolat.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

myu said...

Salam :)
Myu singgah dari segmen yang sama ;)

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

SCA said...

segmen same..bw ~
http://sampaicucuratap.blogspot.com/

Fendy said...

singgah dari segmen sama....follow sini ...no.129
singgah blog fendy yer...xfollow pon xpe...its okay..

http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anis Athia said...

datang singgah sini, dari segmen sama...

happy blogging :)

jom ke blog anis pula : http://www.anisempoi.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Anis Farhana said...

Hai , dari segmen yang sama yoww :)

http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

SCA said...

segmen same..bw ~
http://sampaicucuratap.blogspot.com/

Tengku Iji said...

salam perkenalan :) dari segmen lyssa faizureen
http://tengkuiji.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Nazuerah Azhar said...

Hye Comel, Dari segmen yang sama :)
Salam ukhwah dari Ju'ah, Comel blog awak :)

http://nazuerahazhar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Eyna Reen said...

dari segmen lyssa :)

http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

MISS Z BERCELOTEH said...

Assalamualaikum..
Selamat Pagi
Singgah sini..Jemputlah ke blog :)
http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mama Adam said...

hi!

dr segmen yang sama :)

http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

#132

Nana said...

Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

AyuInsYiraH said...

assalam...ayu datang dari segmen yang sama...hehehe


http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Budu Bilis said...

saya datang BW dari segmen yang sama. ^^ happy blogwalking

http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Novelgurl said...

ala.kenapa pdm plak? klo de mesti best nk baca.hee.

kate na said...

http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Yanie Andierah said...

Datang dari segmen yang samaaa , done follow blog awak and komen entry awak jom follow blog saya dan komen entry saya pulak :) http://yaniesayangawak.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Ainin Suffiah said...

dari segmen yg sama :)

http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Megat Emy said...

dari segmne yang same.. singgah cini..

http://megatemy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Awesomeness said...

salam blogger ^o^
datang sini terjah awak,,terjah kembali kalau rajin ya!
http://cekpipahlifestory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

deqjamucuxx said...

singgah dari segmen yang sama , jom singgah kite nyer laakkk .. joomm laa :)

http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

I'm Arina :D said...

Hi , saya pun dari segmen yang sama :D
http://arinalola.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

izwan said...

salam...dari segmen yang sama http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

dayana jojo said...

Dari segmen yang sama..
done follow you! (140) follow me back!

http://didijojo.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

King Ayam said...

Maryam datang lelawat sini dari blog lyssa dlm segmen yg sama dgn awak :D

http://kazeyuko.blogspot.com/#/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Hanis Syazana said...

singgah sini.. jom singgah hanis plak :)
http://rightnot.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Ukhti Azza said...

saya singgah dari segmen yang sama :)

http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Fravlein Ulan said...

dari segmen sama ! jgn lupa FOLLOW balek taww ;D
http://miszevyceritacit0t.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Minah Sepet said...

Penduduk bumi datang menyerang . Singgah dari segmen yang sama ;)

http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Minah Sepet said...

Penduduk bumi datang menyerang . Singgah dari segmen yang sama ;)

http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Zamani said...

Zam terbang melayang dari segmen Lyssa & mendarat kat sini ;) Jemput terjah ke entri Zam juga~

http://zamani84.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Ok, gtg now~ Bye :D

minah sEmpooOT said...

datang jenguk dan follow! coming from segmen lyssa.. jempot la ke blog minah yg biasa itu simple!
selamat berkenalan! =D

http://minahsempooot.blogspot.com

Anim Farhanim said...

Datang dari segmen sama . singgah lah blog saya lak !!

http://nurfatinfarhanim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

minah sEmpooOT said...

datang jenguk dan follow! coming from segmen lyssa.. jempot la ke blog minah yg biasa itu simple!
selamat berkenalan! =D

http://minahsempooot.blogspot.com

Zatiey Ismail said...

dari segmen yang sama.. :)

http://zatieylicious.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Cik Nas :) said...

cantik blog :D

http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

shidaR said...

salam selamat bersegmen ya :)
shida singgah dr segmen lyssa juga..
visit me back >>
195. http://www.duniashida.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


nice blog :)

Eraz Fadli said...

Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Mar Maria said...

Tuan tanah,maria datang melawat ni..jom singgah blog maria pulak..

http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


Tq

aku eryati said...

BW dr segmen yang sama

http://eryati.blogspot.com

Anisa Anuar said...

datang tinggal jejak kat blog ni...baca la ni jugak
http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/kisah-aku-dan-drive-thru.html

Atirah ★ said...

singgah sini dari segmen yang sama . http://atirahhayati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html . kalau sudi , follow lah saya ye :D kunjungan anda keblog sy amat dihargai :) sorry kalau sy bw lewat . busy jugak kebelakangan ni . heee :D btw , blog awk ohsem gilaaaa! :)

wany♥ said...

Datang melawat sini :)
http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

9n0L4 said...

dtg terjah dari segmen yg sama. follow sini. 149. ;)

http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

Intan Wandalaara said...

hi.. done follow awak.. dari segmen lyssa :)

http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

cheeze maz said...

Salam ziarah. Ramai yg suka joint GA ya.

Semua di jemput joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.