Friday, 7 December 2012

Segmen Siapa Paling Jujur

nak join segmen ni
menarik segmen ni dan tak pernah dibuat orang


*click untuk join

tag: fa'ah

1) apa akan you buat kalau tiba-tiba ada budak kecik tumpahkan kuah kari kat baju paling you sayang :
jeling dia dengan jelingan paling tajam. apsal baju aku jugak menjadi pilihan?

2) pernah tak you terkentut kuat sampai ada orang dengar :
pernah. time tu aku tengah senggugut. memula tu sorang je dengar tapi yang sorang tu pulak cerita ngan kawan-kawan dia. tak pandai jaga rahsia punya lelaki!

3) pernah tak you korek hidung tiba tiba ada orang perasan :
pernah. time tu darjah 5. ingatkan tak ada orang perasan tapi tetiba aje member sebelah tanya. "ko korek hidung erk?" hai... sempat lagi skodeng walaupun aku dah sehabis baik menyorok bawah meja. mungkin gaya aku time tu menarik perhatian aku. heh.

4) bila kali terakhir you menangis ? sertakan bila masanya tu dan sebab apa :
masa dia tak ingatlah. tapi dalam sebulan ni lah. gaduh ngan adik. asyik dia aje menang. sedih betul!

5) mase kecik kecik , ape budak budak sebaye you selalu ejek you :
apa ye? macam tak ada. memori otak 4GB aje. jadi tak mampu nak sumbat macam-macam. hehe.

6) berapa berat badan you sekarang :
57 kg.  Eh, BMI aku masih normal tau. Huh!

7) ape you akan buat kalau you tengah marah gilaa :
sepak apa-apa barang atas lantai. adik aku cakap. bila dia cakap baru aku perasan. memang aku suka sepak-sepak barang atas lantai kalau time marah. 

8) matapelajaran paling k.o masa sekolah :
time sekolah rendah BI. bila dah sekolah menengah kimia. aku gagal ujian kimia baru-baru ni!

9) adakah you pernah bergaduh masa sekolah dulu sampai bertekak memaki mengherdik musuh you . ceritakan :
tiada. aku ni baik orangnya. :DD

10) orang pertama you jatuh hati masa sekolah rendah dan mase darjah berapa(tak perlu letak nama) :
nama dia alif. jujur kan? time tu darjah enam. member baik aku pun suka dia tapi tak marah. kira rela bermadu lah. 

11) you pertama kali couple masa umur berapa :
never! tak tipu.

12) berapa lame you penah kapel dgn seseorang dan tahun bila :
never!

13) last you putus sebab apa :
never!

14) adakah you pernah buat your mother menangis dan kenapa :
pernah tapi tak ingat sebab apa. time tu kecik lagi. 

15) bila dok sorang sorang , ape mesti you buat :
berangan. seronok rasanya. sambil mencari idea membuat novel.

16) keputusan upsr you :
2A 1B 2C. :'( sikit je

17) you nak kawen masa umur berapa dan kenapa :
26 tahun. Sebab nanti kalau lambat sangat join geng andartu.

18) you selalu berangan tentang ape :
berangan nak ada suami yang caring dan sweet macam dalam novel-novel. *gatai

19) perkara yang you paling tak suka tapi ia selalu berlaku dalam hidup you :
gaduh ngan adik beradik. argghh! tension

20) perkara paling you suka tapi pernah berlaku sekali je dalam hidup you :
dapat beli hendset baru. 

21) blogger yang paling you suka dan sebab ape you suka dia :
blogger ben ashaari. tak suka dia. suka baca cerita pasal qhaliff aje. sebab dia comel.

22) sesuatu yang you tak suka bila blogwalking :
internet lambat. arrhhh.. geram. bila nak follow tapi tak letak follower widget. cam ne nak follow?

23) mase tahun bila you pertama kali buat facebook dan apa yang buat you terasa nak buat facebook :
tahun 2010. time tu form 2. rasa nak buat facebook bila tengok member banyak yang ada facebook. jeles. bila dah buat. uhh.. boring. mintak tolong member ajarkan. terima kasih member.

24) you selalu bangun tidur pukul berapa :
ikut. kadang-kadang awal kadang-kadang lambat. kalau awal pukul 6.30 dah bangun tapi layan tidur jadi lambat lah.

25) kritikan terhadap blog saya :
gabungan warna yang menarik. suka ngan banner awak. lawoo. 

maaf penggunaan kata aku kepada yang lebih tua.

1 comment:

emma michiyo said...

dari CONTEST yang sama untuk upkan follower.. jom dtg rumah sy plak...:)
boleh shopping jugak sini
sy ske segmen jawab2 soalan macam ini anada bagaimana??
http://zonmanis.blogspot.com/2012/12/segmen-siapa-paling-jujur.html